Elektronisk cigarett och hälsa: fara eller inte ?

Tydligen skulle en rökare ha allt att vinna genom att överge den klassiska cigaretten till förmån för den elektroniska cigaretten. Särskilt för hans hälsa.

Faktum är att den elektroniska cigaretten producerar vattenånga och inte, som den konventionella cigaretten, rök som innehåller olika giftiga ämnen som tjära, kolmonoxid, aceton, ammoniak “e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice” de flesta effekterna av tobak är relaterade till dessa ämnen, förklarar Professor Dautzenberg. Konsumeras i mer eller mindre lång kurs och i mer eller mindre stora mängder kan konventionella cigaretter orsaka hjärtproblem, andning men också utseendet av lungcancer, muncancer”.

Vaping-enheten har också fördelen att fungera som nikotinsubstitut utan att vara officiellt i hälsovårdsmyndigheternas ögon. E-cigaretten ger en regelbunden tillförsel av nikotin till kroppen utan att uppnå toppar till skillnad från den konventionella cigaretten. Dessa toppar bidrar emellertid till att öka antalet nikotinreceptorer och därmed rökarens beroende. “Nio gånger av 10, missbruk försvinner se alla e-cigg här genom att byta från nikotin förs in skjuta av cigaretten till nikotin tillhandahålls mycket regelbundet av e-cigaretten. Tack vare denna princip minskar patienterna sin nikotindos på bara tre månader, precis som de som gör det genom att använda nikotinplåstret”, säger Vår expert.
En fullvärdig nikotinsubstitut ?

Om e-cigaretten inte erkänns 2018 som ett nikotinsubstitut (plåster, tuggummi…det föreslås emellertid ofta av tobaksspecialister som en extra tillgång vid rökavvänjning. – För tillfället är det en vanlig konsumentprodukt som fungerar bra i avvänjningsfasen, säger Professor Dautzenberg. Försök för närvarande genomförs i Frankrike för att lyfta fram dess effektivitet samt erkända rökavvänjning droger. Medan du väntar på dess erkännande, kombinerat med klassiska substitut, tillåter det ett nöje att avvänja på ett sätt”, förklarar vår specialist.

Begreppet nöje är verkligen en garanti för framgång med Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils. “Först fortsätter patienten att röka sina klassiska cigaretter samtidigt som hans vaping. Sedan om några dagar kommer det naturligtvis att minska antalet konventionella cigaretter för att spontant inte längre röka någon ” döma vår expert.
Kan man bli beroende av sin elektroniska cigarett ?

Risken finns men den är fortfarande minimal. Beroendet av vaping-enheter är nästan likvärdigt med nikotinsubstitut. “Det finns fortfarande ett litet antal patienter som slutar röka men förblir beroende av nikotin från tuggummi eller e-cigaretter. Oftast för det senare fallet är det mer genom gest. Många stoppar allt efter flera månaders vaping, ” försäkrar vår expert.
Mindre farligt betyder inte utan effekter

Idag kan ingen fransk studie bedöma riskerna i samband med långvarig användning av den elektroniska cigaretten. “De flesta cancerframkallande ämnen och irriterande ämnen är frånvarande, vissa föreningar finns men vid infinitesimal dos”, vill lugna Professor Dautzenberg. Det är därför det anses vara en bra produkt för rökare som vill sluta men det rekommenderas inte för icke-rökare på något sätt”.

En studie utförd av forskare vid University College London slutsatsen i 2017 att e-cigaretten är så låg risk som en nikotinplåster. Detta kan avsevärt minska risken för hjärtinfarkt, inflammation i luftvägarna och cancer.

Ett annat lugnande faktum, sedan 1 januari 2017 måste ingredienserna som komponerar e-vätskor deklareras till National Agency for health safety of Food, Environment and work (ANSES) innan de säljs.

Det finns fortfarande några obehagliga biverkningar när man vänder sig till e-cigaretten. E-vätskor tenderar att dehydrera munnen och nikotin de innehåller är en halsirriterande.

“USA har nyligen utvecklat en version av e-cigaretten där nikotin i form av salter skulle absorberas snabbare av lungorna, avslöjar vår expert. Kanske goda nyheter för rökare som har svårt att skära sladden med sina sista riktiga cigaretter eftersom de då kunde hitta liknande trevliga känslor, men tonåringar borde inte gripa produkten”.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.