Hur IPTV fungerar

IPTV stöder både live TV (multicasting) och video-on-demand (unicasting) tjänster (VOD). Den grundläggande protokoll som kan användas för IPTV, som använder sig av servrar och webbläsare kommunicera med datorer för att Överföra Data Protokollet HTTP (Hyper Text Transfer Protocol), IGMP (IP-Koncernen medlemskap protocol) och RTSP (real time streaming protocol). Även om internethastigheten som krävs beror på kvaliteten på sändningen, beroende på komprimeringen av sändningskanalerna när det gäller pixlar, är det som följer:

SD (480p låg kvalitet): 3-4 Mbps HD (720p medelhög kvalitet): 6-10 Mbps HD (1080p hög kvalitet): 15-20 Mbps

För att signaler ska kunna tas emot via en Internetanslutning som ska överföras till TV: n måste du ha en IPTV-aktiverad satellitmottagare, en Smart TV-aktiverad TV eller en IPTV-aktiverad låda. Tack vare IPTV-lådor kan du bläddra i dina sociala konton.
Hur man installerar IPTV

För IPTV-användning måste du överföra kanallistan till rutan när du har anslutit till HDMI-kablarna på lådan. Du kan få en fil som innehåller länkadresser med tillägget “m3u8”, som har en lista över kanaler, mot en avgift. Tack vare mac-adressen i IPTV-rutan kan du synkronisera filen som består av kanallistalänkar till rutan.

IPTV har många fördelar, till exempel förmågan att styra sändningen, användningen av interaktiva funktioner som instant shopping, förmågan att tillhandahålla speciellt innehåll i täckningsområdet och anpassa det regionalt och möjligheten att övervaka program för det förflutna. IPTV har fördelen av TV-programföretag samt dess användare. Eftersom tack vare IPTV är det möjligt att tydligt mäta informationen om vilken kanal som ses i hur många minuter. IPTV bidrar också till reklambranschen. Så mycket så att annonsörer kan utveckla nya tekniker för att leverera mer catchy annonser.

Om du också vill dra nytta av IPTV erfarenhet och anpassa TV-kanaler, kan du hitta och enkelt köpa IPTV-kompatibla satellitmottagare, smarta TV-modeller och andra nödvändiga enheter i gitigidiyor med olika typer.