Så Här streamar du Android-skärmen på smart TV

Du har köpt den senaste generationen smart TV och vill använda den för att projicera skärmen på din Android-smartphone, så att du kan använda specifika appar och spel på en mycket större skärm än din enhet. Problemet är dock att du inte kan hitta rätt alternativ för att göra det.

Om så är fallet är du på rätt plats vid rätt tidpunkt! Då kommer jag faktiskt att förklara hur man sänder Android-skärm på smart TV med Miracast, en överföringsteknik som finns på de flesta TV-apparater på marknaden. För fullständighet, jag kommer också att visa dig hur du kan få samma resultat med hjälp av Swefilmer (el famoso “stick” HDMI de Google utilizado para transmitir contenido de dispositivos móviles o de la Datorn på TV) que algunos kablar speciellt hos kvinnor med diseñados para este fin.

Så, utan att vänta en sekund, skära några minuter ledig tid för dig själv och läs allt jag har att säga om ämnet mycket noggrant – jag är säker på att i slutet av den här guiden kommer du att kunna uppnå det föreslagna målet och uppnå mer än tillfredsställande resultat. Med det sagt kan jag bara önska dig bra läsning och roligt.

Om du har en smart TV och vill sända skärmen på en Android-enhet på den, vet du att du enkelt kan uppnå detta genom att dra nytta av Miracast-tekniken .

Detta överföringsläge, som ofta används i huvudmodellerna för smart TV, är baserat på standarden för att sända Wi-Fi direkt. Om du aldrig har hört talas om det är Wi-Fi Direct ett kommunikationsprotokoll som kan överföra data “direkt” mellan två eller flera enheter via kortet. trådlös. de är utrustade med, men utan användning av en Wi-Fi-router eller åtkomstpunkt för att fungera som mellanhänder.

Det betyder i praktiken att det är möjligt att visa skärmen på Android-mobiltelefoner och surfplattor på någon TV utrustad med Miracast / Wi-Fi Direct, även utan internetanslutning.

För att se till att din TV är kompatibel med Miracast-tekniken kan du ta en titt på dess datablad eller se sidan dedikerad till Miracast-kompatibla TV-apparater och set-top-boxar, som finns på Wi-Fi Alliance-portalen.

I förhållande till Android Miracast finns på alla smartphones och surfplattor utrustade med version 4.2 eller senare del operativsystemet.